Resurse
Termenul de grup Encounter (basic encounter group) pentru a descrie un grup experiențial a fost inventat de Carl Rogers abia la mijlocul anilor 1960. Cadrul acestor grupuri a fost descris ca fiind format din discuții libere în care participanții vor analiza probleme cu care se confruntă atât în plan personal cât și social.
Carl Rogers, în cartea sa ‘A way of being’, menționează 11 decembrie 1940 ca fiind data nașterii Abordării Centrate pe Persoană. În acea zi, a ținut o prelegere intitulată ‘Noile concepte în psihoterapie’ (Newer concepts in psychotherapy), în cadrul Universității din Minnesota. A fost o lucrare presărată cu critici la adresa abordărilor tradiționale ale psihoterapiei și practicii consilierii.
Grupul Encounter oferă oportunitatea explorării interacțiunilor umane și a unicității acestora. Este un climat de învățare și dacă de multe ori cunoașterea conștientă a felului în care funcționăm în interacțiunile cu ceilalți nu este ușor accesibilă, grupul Encounter ne invită, prin feedback-ul primit și profunzimea relațiilor care se creează, să atingem granițele experiențelor noastre pentru a le lărgi cu înțelegeri și semnificații noi.