Întâlnirile encounter de weekend, mai scurte, au apărut ca idee în vara anului 2018. Atunci, în cadrul primei ediții de vară a grupului encounter participanții și-au exprimat dorința de a repeta experiența și sub o altă formă, mai accesibilă. Grupul a început să caute și a și găsit o formulă: întâlniri mai dese, mai scurte și o locație ce nu atrage după sine eforturi administrative complexe.  Astfel a luat naștere un proiect adiacent ediției de vară a grupului encounter.

Momentul acesta a dus către o creștere a comunității dincolo de așteptările noastre și asta ne pune în contact cu diversitatea nevoilor și complexitatea din spatele lor.  Un timp mai scurt este întotdeauna o provocare pentru un grup encounter, dar chiar și așa ne dorim să recreăm cadrul în care să ne întâlnim unii cu alții în cea mai autentică variantă a noastră, să construim conexiuni profunde în care să îndrăznim să ne lăsăm nevoile văzute și să le împlinim alături și cu ajutorul grupului, într-un mediu specific abordării centrate pe persoană. 

Edițiile de weekend ale grupurilor encounter și-au schimbat forma de-a lungul timpului, mai întâi locația, apoi durata, dar anul 2020 a venit cu o transformare și cu multe învățăminte despre ce prioritizam, întâlnirea sau canalul prin care se întâmplă asta. Am prioritizat întâlnirea și au fost mai multe decât ne așteptam, Zoom-ul a devenit canalul care ne-a învățat despre incluziune și astfel am luat decizia ca indiferent de contextul social pe care îl traversăm, grupurile encounter să fie organizate atât față în față cât și online.

Detalii organizatorice

Durata

Edițiile de weekend față în față se întind pe parcursul unei zile, 3 ore în prima parte a zilei și 3 ore după masa de prânz. 

Edițiile de weekend online, după ceva încercări cu privire la durată, au fost reduse ca timp la 3 sau 4 ore. Deși a ne întâlni online aduce multe avantaje, grupuri mai dese și mai incluzive, acestea devin și mai obositoare. Astfel, noi credem că am găsit un echilibru, grupuri mai scurte, mai dese și mai accesibile.

 

Locație

Pentru edițiile de weekend ale grupurilor encounter ne vom întâlni pe Zoom, dar și față în față atunci când va fi posibil. 

Ne propunem ca această parte din proiect să rămână cu organizare atât online cât și fizică indiferent de perioada socială pe care o traversăm, din dorința de a-i putea include mereu și pe cei care ne-au fost alături în tot acest timp din orașe și țări îndepărtate.

Taxa de participare Între 60 lei și 100 de lei

Taxa de participare este una variabilă, între 60 și 100 de lei. Ne dorim să ținem cont de posibilitățile fiecărui participant în timp ce suntem în contact și cu faptul că această taxă ne ajută în nenumărate feluri: ne susține munca, ne oferă resurse prin intermediul cărora putem dezvolta și alte părți din acest proiect, ne sprijină pregătirea continuă și ne ajută să venim și să împărtășim cu voi resurse pe care le găsim sau le achiziționăm cu greu și pe care le considerăm extrem de importante.

În cazul în care taxa de participare variabilă ridică dificultăți, vă rugăm să ne scrieți și vom găsi o soluție astfel încât participarea să fie posibilă și să fim împreună și în cadrul edițiilor de weekend ale grupurilor encounter.

Notă: În cazul în care apare ceva neprevăzut și nu mai puteți participa, va rugăm să ne anunțați în cel mai scurt timp posibil.

Înregistrare

Testimoniale

Salut!

Ne pregătim pentru încă o ediție de weekend a grupului encounter și așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim pe ……., de la ora …….

Pentru că ne vom întâlni pe Zoom vă rugăm să vă logați cu 5-10 minute înainte pentru a avea timp să verificăm calitatea conexiunilor.

Link-ul Zoom și detaliile despre plată vă vor fi trimise de către colega noastră Adelina și tot cu ea puteți discuta alte aspecte care țin de organizare și participare.

Pe curând!