Encounter de Vara

31 iulie – 8 august 2021

Ediție de vară 31 iulie - 8 august 2021

A 4-a ediție de vară a grupului encounter vine cu multe învățăminte pentru noi. Am trecut în acești primi ani pe rând prin neliniștile unui proiect aflat la început de drum, prin situații medicale grave și o viitură care era să ne lase fără locație fix cu o săptămână înainte de începerea grupului și printr-o pandemie care ne-a impactat pe toți în feluri care încă nu pot fi puse în cuvinte. Această ediție vine însă cu încrederea că de cele mai multe ori există o cale prin care situațiile dificile pot fi parcurse și depășite și cu înțelepciunea că asta se va întâmpla cu limite născute din nevoia de a prioritiza sănătatea sau siguranța.

Este prima ediție de vară și sperăm că și ultima, când încă de la începutul procesului de organizare vedem 2 limite necesare: un grup mai mic și cererea ca fiecare participant să se testeze covid cu 24 de ore înainte de a ajunge la locația unde vom fi împreună timp de 8 zile.

Cu toate acestea, anul acesta venim cu o surpriză pe care ne dorim de foarte multă vreme să o împlinim și iată că anul acesta am reușit. Surpriza constă într-o bursă pe care reușim să o oferim celor care întâmpină dificultăți financiare și despre care vom scrie mai jos.

Vestea bună este că păstrăm zona care ne-a plăcut atât de mult anul trecut (Sat Măgura, Brașov), dar schimbăm locația. De data aceasta gazda noastră va fi Villa Hermani împreună cu motanul Jack și cățelul Paula. Păstrăm traseul pe munte și focul de tabăra la care adăugăm o drumeție nocturnă.

Vom petrece 8 zile pline împreună și ne vom cunoaște pentru prima oară ca grup pe 31 iulie 2021 o dată cu cina și o întâlnire ceva mai scurtă. Vom încheia pe 8 august 2021, odată cu micul dejun și o întâlnire tot scurtă de rămas bun.

Testimoniale

“If you are trying to figure out what an Encounter is or what’s going to happen there…don’t waste your energy on it, you won’t get it right anyway.
The Encounter will reveal itself in due time…before it happens, while it’s happening and long afterwards.
The Encounter challenged me way before I got there….no predefined structure, no guide, no preview…panic, I had to let go of control.

You quickly figure out when you get there, how different your company is compared to your day-to-day life.
I have never found myself in a group where everybody was special, strong, interesting and in an advanced place on their path to self-development.
The fact that you are surrounded by such big stories, such strong personalities…it pushes you into experiencing your own individuation. You self-actualize by mirroring different aspects in the stories and experiences of the group.

The Encounter is a skillful teacher, and it teaches you lessons even when no words are spoken.
There are only a few prerequisites for admission to these lessons: to be congruent, to be authentic, and honest with yourself. You don’t have to open up to others if you don’t want to, but you must open up to yourself.

During the Encounter I have learned to slow down my existence. Not to rush my feelings or my thoughts and how to become comfortable while being in the eye of the storm.
I’ve learned how I can help someone just by being there and listening, not always by offering solutions. For the first time I did not rush to find a solution for the problem, but to listen to the unmet need that gave birth to the problem.
I felt my entire process was met with patience and understanding from everybody in the group. Even more important for me, it was met with friendship and acceptance.

Irrevocably, after the Encounter, you realize you got your ‘third eye’ opened when it comes to communication and self-reflection.
This experience not only offers growth, but strongly anchors you in your present and it makes you aware of your presence in your own life.”

Irina

“Schimbarea este ceva fluid. Ea este prezentă în orice trăire, moment, situație prin care trecem pe parcursul unei zile, ore, pe parcursul unui minut, a unei secunde… Caruselul de emoții și gânduri contradictorii pot defini poate cel mai bine schimbarea pe care eu am resimțit-o în urma acestui encounter.
Încă din primele minute de întâlnire cu grupul am simțit un gol în stomac și un sentiment de tulburare care au continuat să crească, să fie tot mai acaparatoare pe parcursul tuturor zilelelor petrecute alături de ceilalți. La început, m-a speriat destul de tare ceea ce este în mine, dar apoi am încercat să rămân mai aproape de mine și să învăț să mă ascult cu mai multă răbdare și delicatețe. Și să nu forțez, în niciun fel. Acel gol în stomac avea mare sens având în vedere ce aveam să descopăr despre mine în zilele care au urmat și asta m-a făcut încă o dată să înțeleg că schimbarea poate însemna și durere. Cel mai important este să rămânem conectați la noi și să încercăm să ne ”curățăm” constant inimile și sufletul de orice tip de prejudecăți pentru că acestea nu vor face decât să ne ascundă adevărul.
Contextul creat anul acesta în cadrul encounter-ului a fost unul dificil de ”străpuns” pentru mine și asta m-a făcut să rămân în poziția de participant inactiv, dacă îi pot spune așa. Cu toate acestea, dinamica creată, lecțiile de viață ale celorlalți, modul cum acestea au ajuns la mine și sensul pe care eu l-am dat, au fost practic ca un fel de ”unelte” care m-au ajutat să găsesc răspunsuri care rămăseseră ascunse prin cotloanele minții mele. Sunt recunoscătoare pentru această experiență, chiar dacă a fost una greoaie pentru mine!“

Cristina