Encounter de Vara

18 iulie – 26 iulie 2020

Ediție de vară 18 iulie – 26 iulie 2020

A treia ediție de vară a grupului encounter în abordarea centrată pe persoană vine cu două schimbări importante: locația și durata.

De îndată ce ne-am dat seama că acestea sunt două aspecte importante, am înțeles și că este nevoie să ne organizăm din timp și să stabilim detaliile mult mai devreme față de edițiile anterioare.
            Ca și în alte dăți am răspuns la nevoile și la cererile grupului, astfel un grup mai mare a cerut un spațiu mai mare de întâlnire și un loc care să poată să ne cuprindă pe toți. Adăugăm o sală de grup dedicată și păstrăm toate celelalte elemente care au definit edițiile anterioare: muntele, natura, focul de tabără și bucatele gustoase.

Vom petrece 7 zile pline împreună și ne vom cunoaște pentru prima oară ca grup pe 18 iulie 2020 o dată cu cina și o întâlnire ceva mai scurtă. Vom încheia pe 26 iulie 2020, o dată cu micul dejun și o întâlnire tot scurtă de rămas bun.

Am dezbătut durata următorului grup encounter în urma reacțiilor și cererilor de mai mult timp. Este și pentru noi ca organizatori o încercare și sperăm să fie acesta răgazul cerut atât pentru procesul personal al fiecărui participant, cât și al grupului. Ne dorim ca acest timp mai lung să includă și traseul pe munte dorit la fiecare ediție, așa că îl includem de această dată ca fiind parte din această întâlnire.

 

Testimoniale

“A treia participare la Encounter. A treia vară la rând. În fiecare lună iulie, din 2018 încoace, o nouă ocazie de a aprofunda experiențe ce au dospit de la un an la altul. Se spune că nu numărul anilor contează, ci experiențele trăite într-o viață. În cazul meu, în doar trei ani, Encounter-ul a devenit o experiență prețioasă fiindcă a prilejuit întâlniri pe care le pot numi esențiale: cu mine însămi, cu ceilalți din grup, cu tăcerea plină de prezență a oamenilor din grup și a peisajului montan, cu ritmurile naturii. Fiecare tip de întâlnire mi-a adus căderi pe gânduri și urcări spre uimiri, lacrimi în ascunzișul sufletului și lacrimi în grup, râsete, poezie, drumeție și percepția unor sensuri noi. Și faptul că acest Encounter din vara lui 2020 a venit după lunga primăvară a pandemiei și a izolării a făcut poate ca întâlnirea celorlalți să fie și mai plină de savoare, după golul social precedent. Secretul de a fi împreună, cum spune Carl Rogers care a inițiat acest tip de grup Encounter, s-a arătat și în acest an, poate mai bogat decât oricând!”

Luiza

“După câteva grupuri Encounter de weekend m-am hotărât să particip și la cel de vară. Decizia am luat-o în octombrie 2019, când nici măcar nu auzisem de Covid. Când s-a decis în mai-iunie că se va ține, dar în condiții diferite față de cum era planificat inițial, deși am confirmat foarte repede că doresc să particip, au urmat gânduri legate de siguranța mea si a celorlalți. Grijă și temere pe care le-am luat cu mine și acolo. Nu mi-a fost ușor să stau cu ele, dar ce m-a relaxat a fost că grupul a discutat și a negociat, astfel încât sa ne simțim confortabil. Și de aici a început altă poveste 😊 Povestea a continuat cu multă acceptare, înțelegere și suport. Nu mi-a fost ușor să stau cu unele povesti, povești care rezonau cu ce trăiesc sau trăisem sau povești cu care îmi era foarte greu să nu mă conectez. Ce nu mi-a fost greu? Să simt, să accept, să susțin și să simt că primesc la fel. Deși știam “teoretic” ce înseamnă un grup Encounter, îmi era foarte greu să îmi dau seama cum un grup de oameni, majoritatea care nu se cunoșteau, poate reuși să creeze un context atât de incluziv, empatic și deschis.
That is the magic of Encounter 2020!”

Mihaela

Nu știu cum se face de mi s-a potrivit așa bine, să fim mai puțini, să fim liniștiți. Pot în sfârșit să accept despre mine că am nevoie să aparțin, și grupul mi-a arătat ce minunat e să-ți permiți să aparții. Au trecut luni întregi și eu încă mai înțeleg câte puțin câte puțin din ce ni s-a întâmplat nouă în vară. M-am simțit liberă, împreună chiar și când eram singură; am simțit empatie, răbdare și înțelegere față de celălalt, care s-au „scurs” în cotidianul meu, și pe care vreau să le hrănesc și să le cresc. Am găsit un echilibru între a fi cu mine și a fi cu grupul pe care sunt tentată să îl testez și „în realitate”.
Am simțit encounterul ca pe ceva rupt de lume, dar realizez, din nou, că m-a schimbat, deci a fost cât se poate de real:)”

Sabina

“Encounter? Un carusel emoțional organizat, o trăire, o timiditate plină de curaj, o descărcare de tensiune prin încărcare cu energie. Oameni fără straturi de haine pe suflet. Doar cu răni dulci din care își trage seva anul următor. Bucurie în doze de plâns. Tristețe, în doze de ras. Revelația că poți fi auzit tăcând și ascuns, vorbind.”

Razvan