Encounter de Vara

15 iulie – 21 iulie 2018

Ediție de vară 15 iulie - 21 iulie 2018

Despre importanța participării la grupuri encounter povestesc mereu. Pentru mulți dintre prieteni, colegi, chiar și clienți, nu este o surpriză că de câțiva ani participarea la astfel de evenimente, specifice Abordării Centrate pe Persoană, face parte din procesul dezvoltării mele personale, dar mai ales profesionale.

De câteva luni s-a conturat ideea organizării unui astfel de eveniment mai aproape de casă și cu entuziasm anunț că acesta va avea loc la mijloc de Iulie, anul acesta. Bernie Neville va fi facilitatorul acestui grup, iar entuziasmul lui de a veni în România mi-a confirmat încă o dată că în ciuda dificultăților organizatorice, acest grup va avea loc. 

Mulțumesc pe această cale colegilor care au susținut ideea, au venit cu propuneri și au avut răbdare să mă asculte atât în momentele de entuziasm, dar mai ales în cele de îndoială.

 

Site-ul evenimentului este gata, înscrierile au început și vă invit și pe voi să reflectați la posibilitatea participării la acest eveniment și vă doresc să extrageți din această experiență ce aveți nevoie.

Testimoniale

“I joined this encounter group trying not to set expectations too high, just looking forward for enjoying every moment of it, but this experience surpassed anything that I could have ever imagined. It was a deep dive into the core of everything that I am and stand for, exploring and rediscovering myself in the midst of nature, surrounded by amazingly beautiful people. It was definitely not a smooth ride, but one that shook me tremendously and touched me deeply so many times. Arriving there with a strong feeling of inadequacy that was present in me for some time already, I soon felt like going back to my roots and finding a fresh sense of belonging. Extraordinary food for both body and soul, breathtaking nature, laughters and joy, warmth and understanding in the others’ eyes and so much more that I can’t put into words and can’t wait to experience once again next year.”

Adelina

“For me, the experience of this Encounter is somewhat difficult to describe in words; it is difficult, I mean, to catch its whole essence or significance. I met some very beautiful people (in and out), the chosen environment, in the middle of nature, was simply wonderful, the food was great and not least, the feelings were particularly intense and transformative. One morning, I woke up wondering ”What time is it?” and a voice inside me answered – also in English, before I even grabbed the phone to look: ”Time to love yourself”. And being among these wonderful people, who really know how to listen, how to offer authenticity and warmth, helped me add to my self-compassion, get more in touch with my wholeness – with the wounded part, but also with the healthy one, in a space where I could feel safe enough, seen, and even loved. I allowed myself to be more vulnerable than usual and what came out of it was totally worth it, because I began to feel truer, more alive, more willing and prepared to face some of my deepest fears, so that I may allow more light and joy to get in. Opening up in that circle, I could feel a pleasant warmth in my chest, which usually signals me that I am really connected to myself and speaking from the heart. The preciousness of certain moments cannot be explained, but remains in my heart, and for this I thank, once again, the beautiful people who made those moments and experiences possible.”

Marina

“The encounter was a boost of energy and ideas, a great accelerator in my self-discovery process; it made me experience my authentic self and those of other people. This kind of connection works wonders and I wish anyone could have it at least once in a lifetime.”

Sabina

“Pentru mine encounterul în general este ceva cu care eu nu sunt în confort pentru că îmi este greu să mă deschid în fața unor persoane necunoscute, îmi este și mai greu să o fac în fața persoanelor cunoscute, așa încât pentru mine fiecare encounter este o provocare.
Dar și mai mult decât atât, encounterul este locul care mă pune în contact cu mine, locul în care stau de vorbă cu mine, mă ascult, îmi dă ceea ce în ultima perioadă nu prea mai avem, îmi dă timp și îmi dau timp.
Nu îl consider un eveniment pentru specialiști, îl consider o necesitate pentru oricine dorește sau are nevoie să fie în contact cu el și cu ceilalți.
Encounter România 2018 a fost o experiență ce mi-a adus aminte de nevoia de a-mi da mie timp.
Mulțumesc organizatoarei și tuturor celor implicați în proiect!”

Andreea

“Encounter – am căutat sensul în dicționarul englez online, care îmi spune că este vorba despre o întâlnire neașteptată sau semnificativă cu cineva sau cu ceva ce poate fi atât cunoscut, dar și necunoscut ori ostil. În dicționarul inimii mele, Encounterul din vara lui 2018 a fost o întâlnire așteptată, pregătită și a devenit semnificativă din mai multe pricini pe care o să le enumăr scurt aici:
– Am simțit oameni, nu doar i-am întâlnit! Iar simțirea împreună crează susținerea cu care hrănesc relații.
– M-am întâlnit într-un mod surprinzător cu mine, cu teme noi din sufletul meu adică, petrecând cu ele ore bune, în compania mea și a grupului. Uneori ne-am războit, eu și temele, deci am avut parte și de ostilitate, dar până la urmă am făcut pace, ce era deci de luptat, s-a luptat și ce era de celebrat, s-a celebrat. Iar asta înseamnă proces, în sens terapeutic.
– Am respirat aer de munte, și am mers cu picioarele prin iarba verde cu rouă pe ea!
– Am stat în preajma căteilor și a pisicilor, ceea ce este întotdeauna pentru mine o excelentă lecție de comunicare nonverbală!
Acestea fiind zise, în dicționarul inimii mele las un loc liber pentru Encounterul ce va sa vină în iulie 2019, să văd ce voi mai scrie acolo, ce sensuri noi voi adăuga … to be continued! ☺“

Luiza

Bernie Neville

Facilitator

Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții în mediul academic universitar pregătind profesori și consilieri. Când am început studiile doctorale în 1970 intenționam să studiez utilitatea “grupurilor de cultivare a sensibilitatii” în cadrul educației profesorilor, dar după ce am citit „On Encounter Groups” scrisă de Carl Rogers, publicată în același an, mi-am schimbat tema lucrării concentrându-mă pe studiul teoriei și practicii lui Rogers. Am început prin a mă implica sub formă de facilitator în „grupuri encounter” împreună cu câțiva colegi, ca parte a programelor noastre de educație și consiliere.

În decursul anilor ’70 potențialul grupurilor encounter era privit cu mare entuziasm, dar au devenit, în următoarele decenii, nepopulare în Australia. Din fericire, interesul pentru aceste grupuri pare să se fi revitalizat și oamenii par să redescopere potențialul acestora.

Am fost încântat de invitația de a participa ca facilitator în cadrul unui grup encounter în România. În primul rând pentru că întotdeauna descopăr perspective însemnate și de asemenea pentru prieteniile create în cadrul acestor grupuri, iar în al doilea rând pentru că România este o țară pe care doresc de câțiva ani să o vizitez.

Arina Dogaru

Organizator

Înainte de a mă hotărî în privința organizării unui encounter în România, nevoile mele de a participa la un asemenea grup se schimbau de la an la an. Am început să particip la aceste grupuri cu o multitudine de speranțe și nevoi „externe”. Voiam să aflu despre alte perspective de a fi psihoterapeut, despre cum evoluează și se schimbă această profesie în alte țări, despre acces la alte cărți, articole și oameni care au fost în contact direct sau au fost chiar îndrumați de către Carl Rogers. Mai târziu, m-am surprins învățând mai mult despre mine însumi, despre limitele și perspectivele mele, despre fricile și visele mele. Am învățat că le pot studia, că mă pot determina să renunț la ele sau să le fructific cu fiecare interacțiune. Esența pentru mine erau acum interacțiunile; cât de sinceră, autentică și spontană puteam fi cu mine și cu cei din jurul meu, cât îl pot însoți pe celălalt în propria descoperire. Toate aceste piese de puzzle m-au ajutat pe plan personal și mi-au conferit o maturitate profesională unică. Cele mai semnificative înțelegeri și învățăminte despre cum pot fi cu adevărat prezentă pentru celălalt își au rădăcinile în participarea la aceste grupuri. Mi-am dorit această experiență mai aproape de mine, mai aproape de lumea mea așa că am decis să fac ceva în privința aceasta. Experiența aceasta trebuie împărtășită și trebuie să fie accesibilă specialiștilor și oricui dorește să-și lărgească orizontul sinelui.

Pe Bernie l-am întâlnit prima oară în 2015 în rolul de facilitator de grup. Când ne-am întâlnit a doua oară, în 2017, mi-am permis cu curaj să îl invit în România, ca facilitator. M-a bucurat enorm disponibilitatea și entuziasmul său. Vă invit să profitați de această oportunitate, să experimentați și să extrageți din această experiență exact ceea ce aveți nevoie.