Summer Encounter

July 18 – July 26 2020

Summer Edition

July 18 - July 26

The third summer edition of the encounter group in the Person-Centered Approach will bring two major changes: location and duration.

As soon as we realized that these two aspects are important, we also understood the need of organizing and establishing all details in a timely manner, earlier than we did for previous editions. Just like before, we have answered the group’s needs and demands, therefore a bigger group required a bigger encounter space and a place that could include us all. We are adding a dedicated room for the group and we keep all the other elements that have defined the previous editions: the mountains, nature, camp fire and the tasty food.  

We will be spending together seven full days and we will meet as a group for the first time on the 18th of July 2020 at dinner, followed by a short encounter session. We’ll be closing the group on the 26th of July 2020 after breakfast and a short good-bye encounter session.

We debated regarding the duration of the next encounter group following the reactions and requests for a longer period. It also comes as a test for us, the organizing team, and we hope that this will be the time requested and needed for each participant’s personal process, as well as for the group’s process.  We would like this longer period to include the mountain hike wanted throughout each edition, thus we are adding it as part of this year’s encounter.

Testimonials

“A treia participare la Encounter. A treia vară la rând. În fiecare lună iulie, din 2018 încoace, o nouă ocazie de a aprofunda experiențe ce au dospit de la un an la altul. Se spune că nu numărul anilor contează, ci experiențele trăite într-o viață. În cazul meu, în doar trei ani, Encounter-ul a devenit o experiență prețioasă fiindcă a prilejuit întâlniri pe care le pot numi esențiale: cu mine însămi, cu ceilalți din grup, cu tăcerea plină de prezență a oamenilor din grup și a peisajului montan, cu ritmurile naturii. Fiecare tip de întâlnire mi-a adus căderi pe gânduri și urcări spre uimiri, lacrimi în ascunzișul sufletului și lacrimi în grup, râsete, poezie, drumeție și percepția unor sensuri noi. Și faptul că acest Encounter din vara lui 2020 a venit după lunga primăvară a pandemiei și a izolării a făcut poate ca întâlnirea celorlalți să fie și mai plină de savoare, după golul social precedent. Secretul de a fi împreună, cum spune Carl Rogers care a inițiat acest tip de grup Encounter, s-a arătat și în acest an, poate mai bogat decât oricând!”

Luiza

“După câteva grupuri Encounter de weekend m-am hotărât să particip și la cel de vară. Decizia am luat-o în octombrie 2019, când nici măcar nu auzisem de Covid. Când s-a decis în mai-iunie că se va ține, dar în condiții diferite față de cum era planificat inițial, deși am confirmat foarte repede că doresc să particip, au urmat gânduri legate de siguranța mea si a celorlalți. Grijă și temere pe care le-am luat cu mine și acolo. Nu mi-a fost ușor să stau cu ele, dar ce m-a relaxat a fost că grupul a discutat și a negociat, astfel încât sa ne simțim confortabil. Și de aici a început altă poveste 😊 Povestea a continuat cu multă acceptare, înțelegere și suport. Nu mi-a fost ușor să stau cu unele povesti, povești care rezonau cu ce trăiesc sau trăisem sau povești cu care îmi era foarte greu să nu mă conectez. Ce nu mi-a fost greu? Să simt, să accept, să susțin și să simt că primesc la fel. Deși știam “teoretic” ce înseamnă un grup Encounter, îmi era foarte greu să îmi dau seama cum un grup de oameni, majoritatea care nu se cunoșteau, poate reuși să creeze un context atât de incluziv, empatic și deschis.
That is the magic of Encounter 2020!”

Mihaela

Nu știu cum se face de mi s-a potrivit așa bine, să fim mai puțini, să fim liniștiți. Pot în sfârșit să accept despre mine că am nevoie să aparțin, și grupul mi-a arătat ce minunat e să-ți permiți să aparții. Au trecut luni întregi și eu încă mai înțeleg câte puțin câte puțin din ce ni s-a întâmplat nouă în vară. M-am simțit liberă, împreună chiar și când eram singură; am simțit empatie, răbdare și înțelegere față de celălalt, care s-au “scurs” în cotidianul meu, și pe care vreau să le hrănesc și să le cresc. Am găsit un echilibru între a fi cu mine și a fi cu grupul pe care sunt tentată să îl testez și “în realitate”.
Am simțit encounterul ca pe ceva rupt de lume, dar realizez, din nou, că m-a schimbat, deci a fost cât se poate de real:)”

Sabina

“Encounter? Un carusel emoțional organizat, o trăire, o timiditate plină de curaj, o descărcare de tensiune prin încărcare cu energie. Oameni fără straturi de haine pe suflet. Doar cu răni dulci din care își trage seva anul următor. Bucurie în doze de plâns. Tristețe, în doze de ras. Revelația că poți fi auzit tăcând și ascuns, vorbind.”

Razvan