Cuprins

Seri de Comunicare Nonviolentă - "Girafe și șacali la început de an" - 13 ianuarie 2023

Cuprins

Începem anul cu o transformare pentru că ne dorim să lărgim cadrul de învățare și de exersare a Comunicării Nonviolente. Nu renunțăm la jocul Grok folosit în cele trei ediții anterioare. El va continua să facă parte din resursele noastre, alături de alte mijloace de explorare și de aprofundare a Comunicării Nonviolente.

Continuăm proiectul nostru și îl numim Seri de Comunicare Nonviolentă. O dată cu asta ne propunem ca aceste seri de învățare să aibă, de la o ediție la alta, continuitate, aprofundare și tot mai multă complexitate.

Intenția este de a transforma aceste Seri de Comunicare Nonviolentă într-un proces de învățare pentru cei care doresc să participe lunar și să exploreze pas cu pas complexitatea acestui proces. În același timp, ne propunem să rămână accesibile pentru participanții noi care s-ar putea alătura lunar, atrași fiind de tema propusă sau de subiectul ales din această metodă de interacțiune și funcționare relațională.

De ce girafe și șacali?

Pentru că ne dorim ca în prima lună din an să începem să înțelegem diferențele dintre două tipuri de comunicare, cunoscute în Comunicarea Nonviolentă ca ‘limbajul girafei’ și ‘limbajul șacalului’ Știm că jocul și umorul facilitează învățarea, așa că vom invita la dialog o girafă și un șacal. Astfel vom putea exemplifica și înțelege mai bine cum arată comunicarea care ne apropie și ce conține comunicarea care ne înstrăinează.

Vom vedea cum „limbajul girafei”, cum mai este numită Comunicarea Nonviolentă, se desfășoară în patru pași: Observația, Sentimentele, Nevoile, Cerința și cum fiecărui pas al girafei îi corespunde un obicei al șacalului.

Înțelegerea acestor diferențe în comunicare ne va ajuta să conștientizăm mai ușor cum dorim să comunicăm și ce alegem: să învățăm pașii girafei sau să rămânem în automatismele șacalului.

Ne intalnim vineri, 13 ianuarie, pentru prima Seară de Comunicare Nonviolentă din acest an. Într-un grup mic, alături de doi facilitatori care iubesc girafele și înțeleg șacalii, vom explora diferențele dintre cele două tipuri de comunicare și vom învăța să facem alegeri conștiente în dialogurile noastre viitoare.

Facilitatori

  • Luiza Ștefan – trainer certificat internațional al Center for Nonviolent Communication
  • Alexandrina Bălan – elevă pasionată de Comunicarea Nonviolentă

Când?

Vineri, 13 ianuarie 2023, de la 19:00 la 21:00

Cost?

Costul pentru fiecare seară de comunicare nonviolentă este de 150 RON.

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere