Cuprins

Seri de Comunicare Nonviolentă - "Cerințe, pretenții, așteptări" - 7 aprilie 2023

Cuprins

Ți s-a întâmplat să-i spui cuiva „vreau să mă înțelegi?” sau „vreau să mă respecți”? Iar răspunsul lui să fie „dar eu te înțeleg/respect”? Și totuși tu să percepi că nu e este așa cum ai tu nevoie să fii înțeles ori respectat? Sau poate ți s-a întâmplat să nu ceri deschis, ci să aștepți să-ți fie ghicite și împlinite nevoile fără ca tu să le numești? Și să te întrebi ce nu merge în comunicarea voastră?

Foarte mulți dintre noi reușim mai degrabă să exprimăm vag și general ceea ce ne dorim de la ceilalți. Ori să cerem sub o formă de reproș sau de ordin ceea ce ne-ar plăcea să primim pentru a ne împlini nevoile.

Să știm să cerem este la fel de important pentru comunicarea conștientă
cum este și să identificăm ce simțim și ce avem nevoie.

După ce Serile de Comunicare Nonviolentă precedente ne-au familiarizat cu limbajul sentimentelor și al nevoilor, iată că dedicăm timp cerințelor – a patra componentă a acestui proces. Vom explora cum să ne traducem nevoile pentru a fi cât mai clare și mai ușor de împlinit și pentru a contribui la conexiunea cu celălalt. Vom înțelege ce anume este specific unei cerințe adevărate și vom analiza diferența dintre așteptările și pretențiile noastre pe de-o parte și cerințe, pe de altă parte.

Modelul Comunicării Nonviolente ne învață cum să ne dezvoltăm această abilitate de a cere, bazându-ne pe ce este valoros pentru noi, dar cu deschidere și către ceea ce este important pentru celălalt. Astfel, cerințele pot deveni o ocazie de a ne auzi unii pe alții și de a contribui la calitatea vieților noastre.

Ce aduce această nouă Seară de Comunicare Nonviolentă?

Seara de Comunicare Nonviolentă din aprilie oferă o ocazie potrivită:

  • pentru cei care au mai participat, să aprofundeze noțiunile de bază din CNV și să ajungă la conștientizări personale
  • pentru cei care vor veni pentru prima dată, să descopere limbajul sentimentelor și nevoilor, precum și diferența dintre nevoi și strategii
  • pentru toți, să simtă conexiunea interpersonală în grup, să aibă momente de „AHA” sau de provocare intelectuală, dar și de relaxare (da, învățarea poate fi și relaxantă).

Facilitatori

  • Luiza Ștefan – Trainer certificat internațional al Center for Nonviolent Communication
  • Alexandrina Bălan – Pasionată de Comunicarea Nonviolentă

Când?

Vineri, 7 aprilie 2023, de la 19:00 la 21:00

Cost?

Costul pentru fiecare seară de comunicare nonviolentă este de 150 RON.

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere