Cuprins

Seri de Comunicare Nonviolentă - "Ce am învățat despre nevoi de la familiile noastre?" - 17 martie 2023

Cuprins

La această întrebare avem răspunsuri diferite, pornind de la experiențe unice: poate am învățat că singurele nevoi sunt cele de bază, să fim hrăniți și îngrijiți fizic, să avem – cum ni se spunea – „tot ce ne trebuie” din punct de vedere material și să nu conteze alte tipuri de nevoi; sau poate am înțeles că nu este potrivit să ne exprimăm nevoile sufletești și am învățat asta atât de bine încât ne este greu să ni le mai recunoaștem. Ori dacă le-am exprimat poate am fost etichetați ca fiind prea „sensibili” sau „pretențioși” sau „dependenți”. Și astfel am învățat să negăm că am avea nevoi emoționale.

În această seară de comunicare nonviolentă ne propunem să explorăm limitele trasate de către ceilalți cu privire la nevoile noastre. Știm că aceste limite sunt uneori contextuale, culturale sau specifice grupului (familiei) din care provenim. Invitația este de a explora dacă aceste limite sau condiționări cu privire la nevoile noastre mai sunt încă de actualitate. O dată cu această analiză sperăm să obținem nu doar o cunoaștere de sine mai bună, dar și o lărgire a cadrului de referință, stabilind granițe proprii și explorând strategii noi pentru împlinirea nevoilor noastre.

Noutatea acestei seri de comunicarea nonviolentă constă în explorarea felului unic și personal în care ne-am definit nevoile de-a lungul timpului. Ne propunem să surprindem bogăția de nevoi care stau la baza acțiunilor noastre, dar mai ales varietatea strategiilor folosite pentru a împlini aceste nevoi. Conștientizarea nevoilor este un pas esențial către o mai bună comunicare cu sine și cu ceilalți și o unealtă abilă care poate fi folosită în medierea conflictelor.

Ce aduce această nouă Seară de Comunicare Nonviolentă?

Seara de Comunicare Nonviolentă din martie oferă o ocazie potrivită:

  • pentru cei care au mai participat, să aprofundeze noțiunile de bază din CNV și să ajungă la conștientizări personale
  • pentru cei care vor veni pentru prima dată, să descopere limbajul sentimentelor și nevoilor
  • pentru toți, să simtă conexiunea interpersonală în grup, să aibă momente de „AHA” sau de provocare intelectuală, dar și de relaxare (da, învățarea poate fi și relaxantă).

Facilitatori

  • Luiza Ștefan – trainer certificat internațional al Center for Nonviolent Communication
  • Alexandrina Bălan – pasionată de Comunicarea Nonviolentă

Când?

Vineri, 17 martie 2023, de la 19:00 la 21:00

Cost?

Costul pentru fiecare seară de comunicare nonviolentă este de 150 RON.

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere