Cuprins

Program de prezență și ascultare interioară Primii pași în Focusing - 18 februarie 2023

Cuprins

De ce un program?

Pentru că vom lucra împreună timp de 4 săptămâni. Modulul teoretic, ceva mai lung ca durată, ne va facilita accesul către partea experiențială a Focusing-ului. Pe lângă exercițiile care ne vor ajuta să nuanțăm și să exemplificăm partea teoretică, vom continua tot acest proces de învățare cu parteneriate în Focusing săptămânale, ce vor fi ghidate pas cu pas.

Prezență și ascultare interioară

Eugene Gendlin sublinia că înainte de ‘a face’ Focusing există alți doi pași mai importanți: relația și interacțiunea pe care învățăm să o construim în și cu interiorul nostru și ascultarea a ceea ce vine din acea interacțiune. Cu această nouă atitudine vom face primii pași în Focusing și vom descoperi o altă calitate a prezenței, un alt mod de a gândi și interacționa și o altă manieră de a ne orienta către corp și ceea ce conține și păstrează el ca și cunoaștere.

Vom învăța să fim curioși și să avem răbdare cu tot ce ni se va arăta pe parcursul momentelor experiențiale, dar mai mult decât atât, vom învăța să fim susținătorii Felt Sense-urilor noastre și să lucrăm în echipă ca ele să ni se dezvăluie cu înțelegerile noi pe care le conțin.

Focusing-ul este orientarea către un mod nou de a gândi și oferă corpului rolul central în acest proces de explorare. Vom învăța să ne uităm la el din interior și să primim ceea ce numim cunoaștere implicită sau noul nou descoperit.

Structura programului

Ne vom întâlni online atât pentru modulul teoretic și experiențial cât și pentru parteneriatele în Focusing și celelalte sesiuni. Vom învăța împreună timp de 4 saptamani având timpul împărțit astfel:

  • Modul teoretic – 6 ore;
  • Parteneriate în Focusing – o oră/săptămână;
  • Sesiune Q&A – 1 oră;
  • Întâlnire finală – 2 ore.

Facilitator

  • Arina Dogaru – Psihoterapeut în Abordarea Terapeutică Focusing și Trainer în Focusing, Psihoterapeut Centrat pe Persoană autonom – specialist, Psiholog Clinician.

Când?

Modulul teoretic va avea loc pe 18 februarie 2023 pe Zoom de la 10:00 la 17:00.

Cost?

500 RON.

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere