Cuprins

Grupul Encounter - Ediția de Weekend

Cuprins

Întâlniri mai dese

Grupul Encounter “de weekend”, mai scurt, a apărut ca idee în vara anului 2018. Atunci, în cadrul primei ediții de vară a grupului encounter, participanții și-au exprimat dorința de a repeta experiența și sub o altă formă, mai accesibilă. Grupul a început să caute și a și găsit o formulă: întâlniri mai dese, mai scurte și o locație ce nu atrage după sine eforturi administrative complexe. Astfel a luat naștere un proiect adiacent ediției de vară a grupului Encounter.

Un timp mai scurt, ca o provocare

Momentul acesta a dus către o creștere a comunității dincolo de așteptările noastre și asta ne pune în contact cu diversitatea nevoilor și complexitatea din spatele lor. Un timp mai scurt este întotdeauna o provocare pentru un grup Encounter, dar chiar și așa ne dorim să recreăm cadrul în care să ne întâlnim unii cu alții în cea mai autentică variantă a noastră, să construim conexiuni profunde în care să îndrăznim să ne lăsăm nevoile văzute și să le împlinim alături și cu ajutorul grupului, într-un mediu specific Abordării Centrate pe Persoană.

Chiar dacă cei care participă atât la edițiile de vară cât și la cele de weekend ne spun că nu se pot compara cele două ca și experiența, noi credem că timpul scurt nu ne împiedică să exersăm acest mușchi al întâlnirii cu celălalt și că dacă acesta este exersat constant, pas cu pas se va dovedi tot mai abil în capacitatea sa de a se conecta, de a asculta, de a avea răbdare și de a fi curios în legătură cu înțelegerile sale despre sine și celălalt.

Prioritizând întâlnirea

Ediția de weekend a grupului Encounter este încercarea noastră de a ține viu spiritul și cadrul acestui grup peste an, de a ne conecta constant cu cei care aleg această experiență pentru procesul lor de creștere personală și de a trăi și exersa, în măsura în care putem, acele nuanțe atât de greu de surprins uneori ale empatiei, congruenței, autenticității sau acceptării proprii și ale celorlalți.

Întregul proces al unui grup Encounter presupune o prioritizare și în cazul ediției de weekend am prioritizat întâlnirea și nu timpul. Acesta poate fi suficient pentru înțelegeri noi, dar insuficient pentru a le ține companie alături de ceilalți membri ai grupului. Știm și că oricât am alege să stăm împreună, tot vom pleca dintr-un asemenea grup cu procese în derulare și că ele ni se vor dezvălui mult timp după o asemenea experiență.

Așa cum îi spune și titlul, noi ne vom întâlni în weekend-uri, cu pauze și timp pentru a sta împreună în grup și în afara lui. Vom încerca să cunoaștem cadrul acesta atât cât putem în timpul de care dispunem și să îi surprindem varietatea de posibilități pe care ne-o oferă.