Cuprins

Grupul Encounter - Ediția de Vară

Cuprins

Istoria grupului Encounter

Prima ediție de vară a grupului Encounter a avut loc în 2018, dar s-a născut cu mult înainte, într-un demers de a afla despre perspectivele profesiei de psihoterapeut și despre abordările teoretice care stau la baza ei. A continuat după acel moment, transformându-se an după an, devenind o experiență repetată în diferite forme, dar mai ales cadru de întâlnire pentru oameni și pasiunile lor.

Grupul Encounter de vară a fost încă de la început un grup cu participare internațională. Ne-am dorit să putem avea mai aproape de noi, acasă, un spațiu în care să ne întâlnim cu colegi și prieteni de peste hotare, să avem parte de dialogul acela atât de necesar în care acceptarea diferențelor ne apropie, în care experiențele și deosebirile culturale ne îmbogățesc și în care limba diferită încetează să mai fie o piedică și asta pentru că există o comunicare mai profundă care se derulează dincolo de cuvinte.

Experiență. Cadru. Transformare

Experiența aceasta de întâlnire, de grup și valori umaniste a devenit un proces de descoperire și învățare despre limitele, perspectivele, fricile și posibilitățile noastre în relația cu noi înșine, dar mai ales în raport cu ceilalți. Am învățat că le putem studia, putem renunța la unele sau fructifica altele cu fiecare interacțiune. Esența a devenit calitatea interacțiunii pe care ne dorim să o construim în fiecare moment și intenția care ne ghidează este aceea în care aflăm cât de sinceri, spontani, empatici și autentici putem fi în relațiile acestea.

Grupul devine martor, scenă și cadru de conținere pentru procese personale, dinamici și procese de grup, deveniri, transformări și înțelegeri despre moduri de funcționare, tipare de relaționare, proiecții și povești de viață.

Grupul Encounter oferă oportunitatea explorării interacțiunilor umane și a unicității acestora. Este un climat de învățare și dacă de multe ori cunoașterea conștientă a felului în care funcționăm în interacțiunile cu ceilalți nu este ușor accesibilă, grupul Encounter ne invită, prin feedback-ul primit și profunzimea relațiilor care se creează, să atingem granițele experiențelor noastre pentru a le lărgi cu înțelegeri și semnificații noi.

Ediția de vară a grupului Encounter nu a fost cadru de transformare și devenire doar pentru oamenii care au ales această experiență. Chiar și ea, ca un organism, s-a transformat an după an. A avut diferiți oameni implicați în organizarea și facilitarea ei, în 2020 a devenit mai lungă crescând de la 6 zile la 8 zile, se află deja la a 3-a locație și a reușit să treacă printr-un context social greu pus la încercare de o pandemie.

Ceea ce se dorea a fi o experiență unică în 2018, a devenit anuală. Ceea ce se dorea a fi doar o experiență de grup Encounter, am aflat că oferea timp și spațiu pentru mai mult de atât: seri de film, seri de comunicare nonviolentă, Focusing sau cercuri empatice, focuri de tabăra, drumeții și timp petrecut în natură. Toate acestea contribuind semnificativ la această experiență și permițând un cadru mai larg de a ne afla, pe noi și pe celălalt.

Luna iulie a devenit un reper în mințile noastre pentru această experiență și așa cum îi zice și titlul “Encounter People * Encounter Nature” va avea mereu loc cât mai aproape de natură.

Ne vedem în iulie!