Cuprins

Grupul Encounter - Ediția de Iarnă

Cuprins

Ediția de iarnă ca o provocare

Grupul Encounter “de iarnă” nu a venit nici ca sugestie din partea comunității, așa cum a fost în cazul edițiilor de weekend, și nici ca o consecință a unui context social, așa cum a fost în cazul edițiilor online. Grupul Encounter de iarnă a fost o provocare pe care ne-am lansat-o singuri. Ne-am imaginat un spațiu asemănător cu experiența pe care o avem vara: să fie cât mai aproape de natură, în afara orașului, un loc în care să petrecem câteva zile împreună.

Are însă și caracteristicile sale: un grup care s-a înjumătățit ca durată și care a primit ca timp de întâlnire și o sesiune de seară. Am modificat drumeția atât de așteptată vara și ne-am bucurat de peisajul de iarnă într-o plimbare adaptată nevoilor grupului și anotimpului. Sesiunea de seară, noutatea acestei ediții ne-a adus mai mult timp petrecut în procesul de grup și o dată cu asta, dinamici diferite și nevoi noi de împlinit, mai ușor sau mai greu de exprimat.

Curiozitate pentru lumi interioare

Am păstrat curiozitatea pentru lumile noastre interioare acolo în procesul de grup și ne-am lăsat pe cât am putut de vulnerabili pentru a primi înțelegeri noi, povești și chiar prietenii. Am redescoperit că nu este niciodată timp suficient pentru un asemenea proces, dar că procesul nu are un timp clar definit în care își obține înțelegerile și că de multe ori continuă și ne formează dincolo de spațiul nostru conștient.

Am redescoperit și că un timp mai scurt nu înseamnă o experiență mai ușoară, ba dimpotrivă, pe alocuri mai intensă. Ne gândim acum că poate timpul mai scurt al acestei experiențe s-a transformat pentru noi toți într-o încercare de a merge mai sau prea repede pe un drum care are nevoie mai ales de răbdare și de atenție, nu neaparat de timp.

Grupul Encounter, indiferent de durata sau organizarea sa, este profund relațional și propune un proces de explorare despre viață, interacțiuni, lumi interioare și funcționarea printre ceilalți. Ne invită să mutăm atenția pe ce se întâmplă în interior atunci când auzim, observăm, participăm sau ne implicăm în procesul de grup și ne provoacă să răspundem de acolo.

Procese esențiale pentru devenirea noastră

Ediția de iarnă a grupului Encounter a fost diferită, așa cum este fiecare experiență de grup în care căutăm să ne conectăm autentic cu noi înșine și cu ceilalți, dar și-a păstrat cadrul atât de cunoscut care vorbește despre procese esențiale pentru devenirea noastră.

Ne dorim ca aceasta să devină parte din procesele și evenimentele noastre recurente și să nu se oprească la anul 2022, cel care a deschis ușa pentru ea. Vă invităm să ne urmăriți și să lăsați iernile să vă surprindă cu procese semnificative pentru voi și ediția de iarnă a grupului encounter sa fie spațiul în care vă pregătiți pe interior cu instrumente esențiale pentru relațiile și proiectele voastre personale.