Cuprins

Grup Encounter de vară - 22 - 29 iulie 2023

Cuprins

Encounter

Cuvântul encounter” ne însoțește de multă vreme și este parte din evoluția noastră profesională și personală. De-a lungul celor 6 ani de când am ales să inițiem acest proiect, acest cuvânt a îmbrăcat tot felul de semnificații pentru noi, s-a transformat și s-a maturizat.

Encounter este un cadru care promovează valorile umaniste atât de importante și de împrumutate în zilele noastre de multe arii profesionale și sociale. Dar, dincolo de baza filosofică pe care o are, encounter este un context.

El devine ceea ce aduc oamenii în el și asta a făcut, de-a lungul timpului, să ofere unele dintre cele mai profunde modele de însoțire a celuilalt în comunitate.

Pentru noi, călătoria “encounter” a pornit de la dorința de a aprofunda Abordarea Centrată pe Persoană, asta cu mult înainte de a iniția acest proiect în România. Apoi, an de an, cu fiecare grup organizat, encounter a devenit un cuvânt cu multiple semnificații. Cu ajutorul lui am deslușit aspecte profesionale, am învățat despre apartenența la comunitatea profesională, am reflectat la relații și interacțiuni cu o nevoie de prezență și conștientizare cu totul aparte, am îmbrățișat efortul de a deveni o echipă în care se pot purta conversații dificile și am devenit mai clari și mai așezați pentru viața care continuă dincolo de grup.

Grupul Encounter

Grupul Encounter a fost o invitație pe care am început să o facem în 2017. Nu este un grup terapeutic, dar este un grup cu efect terapeutic și asta pentru că ne invită să fim atenți la ce spunem și facem în timp ce spunem și facem. Exercițiul acesta de a fi în interacțiune cu noi înșine în timp ce alegem să fim într-un context de grup nu este deloc unul ușor, iar provocările pe care un asemenea cadru le aduce sunt complexe.

Grupul Encounter devine o oglindă a modurilor noastre de funcționare în relații și ridică întrebări dintre cele mai profunde despre siguranță, încredere, relaționare, exprimare și însoțire.

Despre istoria grupurilor encounter și a impactului social pe care această mișcare umanistă l-a avut în lume puteți citi:

Ediția a VI-a

Această ediție devine una dintre cele mai așteptate de până acum și asta pentru că ne găsește într-o formulă nouă de funcționare și cu asumarea unor responsabilități noi. Este o ediție care vine cu multe schimbări administrative începând cu echipa de organizare până la durata un pic schimbată a grupului.

Nu schimbăm intenția acestei experiențe de grup și ne dorim să putem construi împreună un cadru suficient de bun atât pentru procesele personale cât și pentru cele de grup. Păstrăm și dorința de a organiza, ca și în anii anteriori, o seară de film, drumetia care a devenit deja tradiție și chiar și o experiență de grup de tip învățare.

Traducere

Este un grup cu participare internațională așa cum a fost aproape în fiecare an și menționăm asta încă din descriere pentru că știm că asta poate să devină o experiență care cere răbdare și atenție. Așa cum a fost și în anii anteriori, știm că acest aspect este un exercițiu de comunitate, căci traducerea a fost facilitată de către grup și vom continua sa propunem o funcționare similară.

Facilitare

În acest an, invităm participanții să contribuie, alături de echipa de noastră, la facilitarea procesului de grup. Invităm fiecare membru să participe în mod conștient la procesul de grup. Încurajăm articularea în cadrul grupului a acelor momente în care cele două procese, personal și de grup, se intersectează, interferează sau se susțin reciproc.

În cadrul grupului, echipa noastră va fi responsabilă pentru crearea și menținerea cadrului de siguranță atât de necesar pentru procesul de grup și va naviga împreună cu grupul orice dificultăți care ar putea apărea.

Organizare

Dacă am invitat fiecare participant să fie prezent activ la ceea ce creează grupul împreună, organizarea și cadrul rămân în responsabilitatea echipei noastre. Toată partea administrativă necesară înainte și în timpul grupului va fi asigurată de către echipa Centrului Encounter.

Când?

Ne vom cunoaște pentru prima oară ca grup pe 22 iulie 2023 o dată cu cina și o întâlnire ceva mai scurtă în care vom face cunoștință și vom porni în această nouă experiența. Vom încheia pe 29 iulie 2023, odată cu micul dejun și o întâlnire tot scurtă de rămas bun.

Unde?

Așa cum ne-am obișnuit, tot muntele ne va fi gazdă și de data aceasta. Vom petrece o săptămână în Parcul Național Piatra Craiului la Villa Hermani, în satul Măgura, Brașov.

Taxa de participare

  • CAMERA SINGLE = 3.500 RON
  • CAMERA TWIN = 2.700 RON

Taxa de participare include:

  • cazarea pe parcursul evenimentului;
  • mesele pe întreaga perioadă (mic dejun, prânz şi cină, cafea, ceai și gustări pe tot parcursul evenimentului);
  • activitățile organizate în afara sesiunilor de grup;
  • accesul la eveniment.

Locul este rezervat în momentul confirmării plății avansului de 700 RON din suma totală. În cazul anulării avansul NU se va restitui. Plata integrală a taxei se face până la data de 25 iunie 2023.

Taxa de participare NU include transportul. O dată cu confirmarea înregistrării vă vom trimite detalii despre traseu și cum se poate ajunge la gazda noastră. În cazul în care nu conduceți sau nu aveți o mașină, vă vom pune în contact cu alți participanți dispuși să preia și alte persoane.

Formular de înscriere