Cuprins

Encounter Talks - 25 februarie 2023

Cuprins

Ce sunt Encounter Talks?

Encounter Talks s-a născut din preocuparea noastră pentru teme cu care ne întâlnim zi de zi în mediul și la oamenii cu care interacționăm, dar și din dorința de a crea un cadru de siguranță și de comunicare în care acestea pot fi aduse.

Avem în minte cuvintele lui Carl Rogers care spunea că ce este cel mai personal este cel mai universal și prin acest proiect intentionam să punem o virgulă după cuvintele sale și să adăugăm că ne dorim ca în acest universal să întâlnim personalul și nuanțele pe care le conține.

Ne dorim să rămânem în contact cu ce este în jurul nostru și asta pentru că știm cât de ușor este să ne pierdem în bulele noastre de confort și de cunoscut. Prin Encounter Talks sperăm să construim pas cu pas un loc unde diferențele pot fi întâlnite, experiențele de viață și percepțiile născute de ele pot fi primite, dar mai ales un loc unde toate pot sta împreună fără frică, fără izolare, fără respingere, cu empatie, cu acceptare și cu învățare.

De ce Encounter?

Pentru că experiența anilor de grup Encounter ne-a învățat că dincolo de aspectele teoretice care ar putea să descrie acest grup, este un loc unde, atunci când oamenii își propun să fie împreună, să învețe și să se cunoască unii pe alții, nimic nu mai este bun sau rău, totul se mișcă și se transformă către creștere personală și de grup.

De ce Talks?

Pentru că ne propunem ca aceste întâlniri de grup să aibă o tematică care mai apoi să fie completată de fiecare participant. Ne dorim ca drumurile pe care vom călca pentru a aborda aceste teme să fie pavate cu empatie, acceptare și autenticitate, având în minte că obiectivul final nu este despre a stabili ‘adevărul’, ci de a crea incluziune și a înțelege că ceea ce nu privim sau evităm, oricum ne va impacta la nivel de comunitate.

‘A iubi este un adjectiv’

Având toate aceste aspecte de cadru în minte ne-am propus ca a doua ediție Encounter Talks să fie dedicată iubirii, o temă foarte prezentă în luna februarie. Ne-am dorit să abordăm iubirea reflectând la tipurile de relații din viața noastră și să privim atent nuanțele și mișcarea pe care o are în noi și în interacțiunea cu celălalt.

Ne-am inspirat din filosofia greacă care menționează 8 tipuri sau manifestări ale iubirii: philia , pragma, storge, eros, ludus, mania, philautia și cea care este cea mai prezentă în mentalul colectiv, agape. Pe unele dintre aceste concepte poate le-am mai întâlnit în lecturile noastre, dar ce ne dorim este să identificăm acele contexte de viață în care fiecare dintre aceste tipuri de iubire ne-au impactat, schimbat sau au contribuit la devenirea noastră.

Credem că este o temă importantă, căci iubirea are în ea acțiunea interacțiunii iar reflectarea la calitatea interacțiunii și a unei decizii cu privire la această calitate este de multe ori uitată în psihoeducația relațională. Vrem să trecem de la acțiunea de a iubi la conștientizarea calității pe care dorim sa i-o dăm.

Vom petrece 4 ore împreună uitându-ne la procesul iubirii și la semnificațiile lui în viața noastră, în același cadru de grup Encounter, alături de gazdele noastre, Arina și Tibi.

Facilitatori

  • ArinaEncounter Enthusiast
  • TibiCommitted to create a better world

Când?

Sâmbătă, 25 februarie, de la 10:00 la 14:00.

Cost?

Costul pentru fiecare ediție Encounter Talks este de 𝟏𝟓𝟎 𝐑𝐎𝐍.

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere