Cuprins

Encounter Talks - 17 decembrie 2022

Cuprins

Ce sunt Encounter Talks?

Encounter Talks s-a născut din preocuparea noastră pentru teme cu care ne întâlnim zi de zi în mediul și la oamenii cu care interacționăm, dar și din dorința de a crea un cadru de siguranță și de comunicare în care acestea pot fi aduse.

Avem în minte cuvintele lui Carl Rogers care spunea că ce este cel mai personal este cel mai universal și prin acest proiect intentionam să punem o virgulă după cuvintele sale și să adăugăm că ne dorim ca în acest universal să întâlnim personalul și nuanțele pe care le conține.

Ne dorim să rămânem în contact cu ce este în jurul nostru și asta pentru că știm cât de ușor este să ne pierdem în bulele noastre de confort și de cunoscut. Prin Encounter Talks sperăm să construim pas cu pas un loc unde diferențele pot fi întâlnite, experiențele de viață și percepțiile născute de ele pot fi primite, dar mai ales un loc unde toate pot sta împreună fără frică, fără izolare, fără respingere, cu empatie, cu acceptare și cu învățare.

De ce Encounter?

Pentru că experiența anilor de grup Encounter ne-a învățat că dincolo de aspectele teoretice care ar putea să descrie acest grup, este un loc unde, atunci când oamenii își propun să fie împreună, să învețe și să se cunoască unii pe alții, nimic nu mai este bun sau rău, totul se mișcă și se transformă către creștere personală și de grup.

De ce Talks?

Pentru că ne propunem ca aceste întâlniri de grup să aibă o tematică care mai apoi să fie completată de fiecare participant. Ne dorim ca drumurile pe care vom călca pentru a aborda aceste teme să fie pavate cu empatie, acceptare și autenticitate, având în minte că obiectivul final nu este despre a stabili ‘adevărul’, ci de a crea incluziune și a înțelege că ceea ce nu privim sau evităm, oricum ne va impacta la nivel de comunitate.

Având toate aceste idei în minte ne gândim ca această inițiativă să înceapă cu o tema care, tot mai mult, ne înconjoară la tot pasul, Crăciunul. Ne-am jucat cu titlurile și ne-am oprit la ‘It’s beginning to FEEL a lot like Christmas’, dar ce ne propunem este să aducem împreună toate preocupările care țin de această sărbătoare, dar mai ales cum ne pregătim pentru întâlnirile transgeneraționale și de familie care de cele mai multe ori au loc în această perioadă din an.

Știm că nu sunt ușoare și mult așteptate chiar de toată lumea, știm că uneori vin cu greutate, sentiment de datorie și împovărare, de aceea ne propunem ca în această întâlnire de grup să vorbim despre aceste experiențe și sperăm ca la finalul grupului să plecăm cu buzunarele un pic mai pline cu empatie pentru ceilalți și autoempatie pentru noi înșine.

Facilitatori

  • ArinaEncounter Enthusiast
  • TibiCommitted to create a better world

Când?

Sâmbătă, 17 decembrie, 10:00 – 13:00

Unde?

Str. Washington, nr. 2, sector 1, București

Cost?

100 RON

* Alte detalii despre locație, organizare și informații despre facturare vor fi trimise pe email după înscriere.

Formular de înscriere

[acfe_form ID="2250"]